Enginarlı Pirinç Pilavı Tarifi
Enginarlı Pilav
--Malzemeler—
· *1 buçuk
su bardağı pirinç
· *4 adet
enginar salamura (orta boy)
· *3 Su
bardağı kaynamış su
· *1 adet
taze sıkılmış limon suyu
· *Bir çay
bardağının dörtte biri kadar zeytinyağı
· *Yarım çay
kaşığı tuz
· *1 adet
soğan (orta boy
· * 3 dal taz
soğan
· *Bir bağ
dereotunun dörtte bir kadarı
· *Bir çay
kaşığı toz şeker
--Yapılışı—
Bir tencerenin içine
enginarlar atılır
Üzerine 3 su bardağı
kaynar su boşaltılır
Üzerine taze sıkılmış
limon suyu eklenir
Zeytinyağı eklenir
Tuz eklenir ve
kaynamaya bırakılır
Yeni bir tencereye
bir çay bardağının dörtte biri kadar zeytinyağı eklenir
1 adet kuru soğan
eklenir
Soğan kavrulduktan
sonra pirinç ilave edilir
Beraber kavrulduktan
sonra üzerine tuz ve taze soğan ilave edilir
Kavrulmaya devam
edilir.
Kaynayan enginarın
suyundan 3 bardak pilavın üzerine ilave edilir
Ardından dereotu
eklenir
Bir çay kaşığı toz
şeker ilave edilir
Kaynayan enginarlar
süzülür ve pilav tenceresinin içine dizilir
Suyu çekene kadar
pişirilir
AFİYET OLSUN…
Mutfak Bilimi Saygıyla Sunar
0 yorum: