Enginarlı Pirinç Pilavı Tarifi

enginarlı dereotlu taze soğanlı pirinç pilavı tarifi




Enginarlı Pilav

--Malzemeler—


·         *1 buçuk su bardağı pirinç
·         *4 adet enginar salamura (orta boy)
·         *3 Su bardağı kaynamış su
·         *1 adet taze sıkılmış limon suyu
·         *Bir çay bardağının dörtte biri kadar zeytinyağı
·         *Yarım çay kaşığı tuz
·         *1 adet soğan (orta boy
·        * 3 dal taz soğan
·         *Bir bağ dereotunun dörtte bir kadarı
·         *Bir çay kaşığı toz şeker



--Yapılışı—


Bir tencerenin içine enginarlar atılır
Üzerine 3 su bardağı kaynar su boşaltılır
Üzerine taze sıkılmış limon suyu eklenir
Zeytinyağı eklenir
Tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır
Yeni bir tencereye bir çay bardağının dörtte biri kadar zeytinyağı eklenir
1 adet kuru soğan eklenir
Soğan kavrulduktan sonra pirinç ilave edilir
Beraber kavrulduktan sonra üzerine tuz ve taze soğan ilave edilir
Kavrulmaya devam edilir.
Kaynayan enginarın suyundan 3 bardak pilavın üzerine ilave edilir
Ardından dereotu eklenir
Bir çay kaşığı toz şeker ilave edilir
Kaynayan enginarlar süzülür ve pilav tenceresinin içine dizilir
Suyu çekene kadar pişirilir



AFİYET OLSUN…

                                               Mutfak Bilimi Saygıyla Sunar




0 yorum: