Kıymalı Ispanaklı Ezogelin Pirinç Pilavı
Kıymalı Ispanaklı Ezogelin Pilavı Tarifi
---MALZEMELER---
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 tane orta boy kuru soğan
-200 gram orta yağlı kıyma
-1 tane orta boy doğranmış kırmızı biber
-200 gram dondurulmuş ıspanak
-Yarım çay kaşığı tuz
-Yarım su bardağı domates püresi
-1,5 su bardağı arpa şehriye
-3 su bardağı et suyu
---Yapılışı---
-Tavaya iki yemek kaşığı terayağ atılır
-Ardından 1 adet orta boy kuru soğan ilave edilir
-Soğanlar pişene kadar karıştırılır
-Üzerine 200 gram orta yağlı kıyma eklenir
-1 tane doğranmış kırmızı biber ilave edilir
-Ardından 200 gram dondurulmuş ıspanak eklenir
-Üzerine yarım çay kaşığı tuz serpilir
-Ardından yarım su bardağı domates püresi dökülür
-Üzerine 1,5 su bardağı arpa şehriye serpilir
-Pişene kadar karıştırılır
-Ardından et suyu ilave edilip kaynayana kadar beklenir
AFİYET OLSUN...
Mutfak Bilimi Saygıyla Sunar...
0 yorum: