Bayat Ekmek Kebabı Tarifi
Bayat Ekmek Kebabı
--Malzemeler—
·
8 dilim bayat ekmek
·
4 yemek kaşığı tereyağ
·
1 adet soğan (orta boy)
·
200 gram kıyma
·
Yarım çay kaşığı tuz
·
Yarım çay kaşığı karabiber
·
1 çay kaşığı toz tako
·
1 tatlı kaşığı domates salçası
·
1 çay bardağı sıcak su
·
1 tatlı kaşığı kekik
--Yapılışı—
Bir tavaya 2 yemek
kaşığı tereyağı atılır
Eriyince üzerine
ekmekler atılır
1 tatlı kaşığı kekik
ilave edilerek karıştırılır
Ekmekler yağı ve
kekiği emdikten sonra üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis ediniz.
---SOS İÇİN---
Bir tavaya 2 yemek
kaşığı tereyağı atılır.
Yağ kızarmaya
başlayınca soğan ilave edilir.
Ardından kıyma ilave
edilir.
Karabiber,tuz, toz
tako ilave edilip karışttırılır.
Bir tatlı kaşığı suda
birazcık yumuşatılarak ilave edilir.
1 çay bardağı sıcak
su ilave edilir.
AFİYET OLSUN
Mutfak Bilimi
Saygıyla Sunar…
0 yorum: