Bayat Ekmek Kebabı Tarifi

Bayat Ekmek Kebabı





Bayat Ekmek Kebabı

--Malzemeler—
·         8 dilim bayat ekmek
·         4 yemek kaşığı tereyağ
·         1 adet soğan (orta boy)
·         200 gram kıyma
·         Yarım çay kaşığı tuz
·         Yarım çay kaşığı karabiber
·         1 çay kaşığı toz tako
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         1 çay bardağı sıcak su
·         1 tatlı kaşığı kekik



   --Yapılışı—


Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı atılır
Eriyince üzerine ekmekler atılır
1 tatlı kaşığı kekik ilave edilerek karıştırılır
Ekmekler yağı ve kekiği emdikten sonra üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis ediniz.



---SOS İÇİN---


Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı atılır.
Yağ kızarmaya başlayınca soğan ilave edilir.
Ardından kıyma ilave edilir.
Karabiber,tuz, toz tako ilave edilip karışttırılır.
Bir tatlı kaşığı suda birazcık yumuşatılarak ilave edilir.
1 çay bardağı sıcak su ilave edilir.


AFİYET OLSUN


                                                       Mutfak Bilimi Saygıyla Sunar…



0 yorum: