MUHALLEBİLİ KADAYIF TARİFİ

MUHALLEBİLİ KADAYIF TARİFİ




MUHALLEBİLİ KADAYIF TARİFİ


     --MALZEMELER—

·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         150 gram ceviz içi
·         300 gram tel kadayıf
·         2 yemek kaşığı toz şeker
·         5 su bardağı süt
·         1 su bardağı toz şeker
·         3 yemek kaşığı un
·         3 yemek kaşığı mısır nişastası
·         1 adet yumurta
·         200 ml. Krema
·         1 paket vanilya


--YAPILIŞI –

·         2 yemek kaşığı tereyağı tavanın içerisini atıyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
·         Üzerine 150 gram ceviz içini döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
·         Ardından 300 gram tel kadayıfı içine atıyoruz.
·         2 yemek kaşığı toz şeker döküp kızarana kadar karıştırıyoruz.
·         Sonrasında başka bir tencerenin içine 5 su bardağı süt döküyoruz.
·         Ardından 1 su bardağı toz şeker,  3 yemek kaşığı un ve 3 yemek kaşığı mısır nişastası ekliyoruz.
·         Üzerine 1 adet yumurta ekleyip karıştırıyoruz.
·         Ardından 200 ml. Krema ve 1 paket vanilya ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
·         Ardından borcamın içine hazırladığımız tel kadayıfını serpip iyice yayıyoruz.
·         Üstüne muhallebimizi döküyoruz ve iyice yayıyoruz.
·  Sonrasında muhallebinin üstünü kapatacak şekilde tel kadayıfını serpip iyice yayıyoruz.
·         Ardından borcamı 3-4 saat buzdolabında soğutuyoruz.
·         Servise hazırdır.

               AFİYET OLSUN…


                                          MUTFAK BİLİMİ SAYGIYLA SUNAR…

0 yorum: