MUHALLEBİLİ KADAYIF TARİFİ
MUHALLEBİLİ KADAYIF
TARİFİ
--MALZEMELER—
·
2 yemek
kaşığı tereyağı
·
150 gram
ceviz içi
·
300 gram
tel kadayıf
·
2 yemek
kaşığı toz şeker
·
5 su
bardağı süt
·
1 su
bardağı toz şeker
·
3 yemek
kaşığı un
·
3 yemek
kaşığı mısır nişastası
·
1 adet
yumurta
·
200 ml.
Krema
·
1 paket
vanilya
--YAPILIŞI –
·
2 yemek
kaşığı tereyağı tavanın içerisini atıyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
·
Üzerine
150 gram ceviz içini döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
·
Ardından
300 gram tel kadayıfı içine atıyoruz.
·
2 yemek
kaşığı toz şeker döküp kızarana kadar karıştırıyoruz.
·
Sonrasında
başka bir tencerenin içine 5 su bardağı süt döküyoruz.
·
Ardından
1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı
un ve 3 yemek kaşığı mısır nişastası ekliyoruz.
·
Üzerine 1
adet yumurta ekleyip karıştırıyoruz.
·
Ardından
200 ml. Krema ve 1 paket vanilya ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
·
Ardından
borcamın içine hazırladığımız tel kadayıfını serpip iyice yayıyoruz.
·
Üstüne
muhallebimizi döküyoruz ve iyice yayıyoruz.
· Sonrasında
muhallebinin üstünü kapatacak şekilde tel kadayıfını serpip iyice yayıyoruz.
·
Ardından
borcamı 3-4 saat buzdolabında soğutuyoruz.
·
Servise
hazırdır.
AFİYET OLSUN…
MUTFAK BİLİMİ SAYGIYLA SUNAR…
0 yorum: