Fellah Köftesi Tarifi

fellah köftesi



Adana ve Hatay yöresine ait muhteşem bir lezzet ile karşı karşıyasınız.


--Malzemeler--

·       *  2 su bardağı köftelik bulgur
·        * 2 su bardağı kaynar su
·         *1 adet büyükçe soğan
·         *1 adet yumurta
·         *2 yemek kaşığı biber salçası
·         *4 yemek kaşığı un
·        * Karabiber
·         *Tuz
·         * Kimyon
·         *1 su bardağı irmik
·         *2 diş sarımsak
·         *1 demet maydanoz
·         *1 su bardağı zeytin yağı
·         *1 yemek kaşığı domates salçası

--Yapılışı—
Bir kaba iki su bardağı bulgur dökülür.
Döktüğümüz bulgurun üzerine iki su bardağı kaynar su ilave edilir.
Soğanlar rende yardımı ile incecik rendelenir.
İçinde sıcak suyun ve bulgurun bulunduğu kabın içine rendelediğimiz soğan, bir adet yumurta 2 yemek kaşığı biber salçası, 4 yemek kaşığı un, karabiber tuz ve kimyon eklenir.
Tüm malzemeler bütünleşene kadar yoğurulur.
Yoğurduğumuz karışımın üzerine bir su bardağı irmik ilave edilir.
Yoğurulmaya devam edilir.
Yoğurma işi bittikten sonra karışımımızdan küçük parçalar alarak köfte şekline getirilir.
Bir borcamın içerisini kaplayacak kadar un dökülür ve yuvarladığımız köfteler içerisine atılır.
Bir tencere ağzına kadar su doldurarak kaynatılır.
Yuvarladığımız köfteler kaynayan suyun içine atılır ve pişirilir.
Köfteler pitikten sonra borcama geri alınır ve üzerine sos dökülür.

--Sos İçin—

2 diş sarımsak dövülür.
1 bağ maydanoz ince ince kıyılır.
Küçük bir tavaya bir su bardağı zeytinyağı dökülür.
Bir yemek kaşığı domates salçası yağın üzerine atılır.
Salça kavrulur.
Üzerine ezdiğimiz sarımsaklar atılır.
Tuz, karabiber ve maydanoz ilave edilir.



AFİYET OLSUN


                                                        Mutfak Bilimi saygıyla sunar…




0 yorum: