Fellah Köftesi Tarifi
Adana ve
Hatay yöresine ait muhteşem bir lezzet ile karşı karşıyasınız.
--Malzemeler--
· * 2
su bardağı köftelik bulgur
· * 2
su bardağı kaynar su
· *1
adet büyükçe soğan
· *1
adet yumurta
· *2
yemek kaşığı biber salçası
· *4
yemek kaşığı un
· * Karabiber
· *Tuz
· * Kimyon
· *1
su bardağı irmik
· *2
diş sarımsak
· *1
demet maydanoz
· *1
su bardağı zeytin yağı
· *1
yemek kaşığı domates salçası
--Yapılışı—
Bir kaba iki
su bardağı bulgur dökülür.
Döktüğümüz
bulgurun üzerine iki su bardağı kaynar su ilave edilir.
Soğanlar
rende yardımı ile incecik rendelenir.
İçinde sıcak
suyun ve bulgurun bulunduğu kabın içine rendelediğimiz soğan, bir adet yumurta
2 yemek kaşığı biber salçası, 4 yemek kaşığı un, karabiber tuz ve kimyon
eklenir.
Tüm
malzemeler bütünleşene kadar yoğurulur.
Yoğurduğumuz
karışımın üzerine bir su bardağı irmik ilave edilir.
Yoğurulmaya
devam edilir.
Yoğurma işi
bittikten sonra karışımımızdan küçük parçalar alarak köfte şekline getirilir.
Bir borcamın
içerisini kaplayacak kadar un dökülür ve yuvarladığımız köfteler içerisine
atılır.
Bir tencere
ağzına kadar su doldurarak kaynatılır.
Yuvarladığımız
köfteler kaynayan suyun içine atılır ve pişirilir.
Köfteler
pitikten sonra borcama geri alınır ve üzerine sos dökülür.
--Sos İçin—
2 diş sarımsak
dövülür.
1 bağ maydanoz
ince ince kıyılır.
Küçük bir
tavaya bir su bardağı zeytinyağı dökülür.
Bir yemek
kaşığı domates salçası yağın üzerine atılır.
Salça
kavrulur.
Üzerine
ezdiğimiz sarımsaklar atılır.
Tuz,
karabiber ve maydanoz ilave edilir.
AFİYET OLSUN
Mutfak Bilimi saygıyla sunar…
0 yorum: