BEĞENDİLİ TAS KEBABI TARİFİ

BEĞENDİLİ TAS KEBABI TARİFİ


BEĞENDİLİ TAS KEBABI TARİFİ

--MALZEMELER—

·         2 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1 adet orta boy kuru soğan
·         Yarım kilo dana kuşbaşı
·         1 su bardağı sıcak su
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         Yarım çay kaşığı tuz
·         Yarım çay kaşığı karabiber
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         Yarım çay kaşığı tuz
·         1 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi
·         1 su bardağı süt
·         Çay kaşığının dörtte biri kadar rendelenmiş muskat cevizi



--YAPILIŞI—


·         Tencerenin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür.
·         Ardından 1 adet dilimlenmiş kuru soğan atılır ve karıştırılır.
·    Sonrasında yarım kilo doğranmış dana kuşbaşı atılır ve kızarana kadar karıştırılır.
·         Üzerine 1 su bardağı sıcak su dökülür.
·         Sonrasında 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edilir ve iyice karıştırılır.
·   Ardından yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber eklenir biraz karıştırılır ve kapağı üstüne koyup pişmesini bekleriz.
·     Sonrasında başka bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı atılır ve eriyene kadar karıştırılır.
·         Ardından yarım çay kaşığı tuz eklenir.
·         Üzerine 1 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi ilave edilir.
·         Hemen ardından 1 su bardağı süt dökülür ve yoğunlaşana kadar karıştırılır.
·         Son olarak çay kaşığının dörtte biri kadar rendelenmiş muskat cevizi ilave edilip karıştırılır.
·         Servise hazırdır.

         AFİYET OLSUN…



                                          MUTFAK BİLİMİ SAYGIYLA SUNAR…

0 yorum: